Sol og sommer i januar

Man kunne godt blive en smule missundelig, når man fra den næste to kilometer lange ydermole i Torrevieja, så hvordan næsten 400 optimistjollesejlere fra alverdens lande, boltrede sig på et solbeskinnet Middelhavet. Ringere blev det ikke af, at temperaturen sneg sig helt op på 24 grader.

Egå sejere i Spanien, TorreviejaFoto: Jens Thaysen

 

Seks optimistjollesejlere fra Egå Sejlklub; Natalie, Anna, Sara, Alberte, Lauritz og Christian var taget til Spanien i uge fire, for at få sparket 2018 sæsonen i gang.

Under cheftræner Martin Jessens kyndige vejledning, fik de godt og grundigt tvunget vinterstivheden ud af hængebenene – ikke mindst på stævnes første dag, hvor der blev målt en middelvind på 14 sekundmeter (18 i pustene), inden sejlerne blev sendt i havn.

 

Egå sejere i Spanien, Torrevieja Foto: Jens Thaysen

Et par udenlands-nordmænd undrede sig over Egå Sejlkluds optimistjolletrailer med den kæmpe store REMA 1000 reklame på siden.

– Det er da et norsk firma, mente de.

– De er nu også blevet temmelig store i Danmark, kunne Kenneth Schmidt fortælle dem.

Det var ham, der havde taget tjansen med, at køre den lange vej fra Egå Marina med optimistjollerne. Tak for det.

 

EgΠsejere i Spanien, Torrevieja Foto: Jens Thaysen

Allerede i vinterferien, er der Egå Sejlere i Spanien igen. Magnus, Nicklas og Nanna er i Barcelona til træningslejer. Og i påsken sættes kursen vanen tro mod Gardasøen og verdens største regatta med mere end 1000 optimistjollesejlere.

IMG_4855_1