Sæsonstart 2020, 2. april – for optimistsejlere – og forældreopgaver

(update: pga. Coronavirus er alle nedenstående datoer med forbehold)

Foråret er kommet og nu i 2020 fylder vi endnu engang havnen med optimistsejlere.

De mest erfarne optimister fortsætter deres vintertræning til udgangen af marts, og afslutter måneden med Opti Coach Meeting. Klubbens faciliteter er åben for sejlads alle dage fra og med 2. april for alle vores optimister, C+B+A. Vi har allerede en god liste med helt nye optimister som starter til maj.  Der er engagerede trænere tirsdag og torsdag inklusive hygge, nogle onsdage med ekstra træning til A sejlerne, og øvrige dage hvor forældre selv vælger at arrangerer (forældre til A-sejlere kan læse mere sidst på denne side).

Der bliver fart på, og mange små og store aktiviteter, som også forældrene typisk bidrager uvurderlig godt til. Vi får fyldt alle vores mange klubjoller til udlejning, alle vores faciliteter vil blive brugt til max.

Plænlægningen starter nu, så aktiviteterne kan afvikles som hygge for de voksne, og sjovt og trygt for børnene. Vi har et godt udgangspunkt med oversigt over stævner, trænere klar, og tip-top klubhus. Vi har fået forældre på flere af de praktiske gøremål i klubben, men vi har brug for at alle bidrager lidt til de sidste ting. Det er en god måde at være med i børnenes aktiviteter.  Listen og lidt forklaring kan I se herunder. Jeg vil ikke skrive navne her (persondata) på websiden, men I er velkomne til selv at dele jeres navne på facebooksiden eller skrive jeres navne på listen på klubbens opslagstavle.

• ✔ Brovagt liste:
    • Kommer på opslagstavlen
  • ✔ Mad liste:
    • Kommer på opslagstavlen
  • ✔ Praktiske indkøb
    • 2 forældre
    • Købe kaffe når løber tør, køkkenrulle, poser, klude, etc.
  • 1+ Pedel
    • Mangler en forældre
    • Notere fejl og mangler i klubhus, melde til ES, eller måske finde nogen til at fixe
  • 1+ Joller
    • Gerne 1 forældre mere, f.eks. til det lidt “administrative”.
    • Vedligehold, instrukser, tjekke for skader før og efter, lejekontrakter
  • ✔Stævneliste
    • Er på facebook
  • 1+ Stævnehygge til nye sejlere
    • Mangler forældre (nogen er nævnt, men jeg huske ikke pt. lige hvem det var)
    • Vælge 1 eller 2 af stævnerne, og gøre det til en ekstra godt arrangeret tur for nye sejlere, som kan opleve det positive “kick” der følger med et stævne.
  • 1+ Tunølejr-tovholder
    • Gerne 1 forældre som har prøvet dette før, kan svare på spørgsmål og får mindet alle på at melde sig til.
    • Sommerens bedste form for afslapning, hygge, og aktiv ferie.
  • 1+ Havnens dag 13/6
    • Gerne 1-2 forældre, som vil stå for at 2-3-4 optimistsejlere, kan sejle børn rundt i havnen på havnens dag. Ret hyggelig 1-gangs opgave.
  • ✔Vintertræning arrangeret
  • ✔Trænere
    • kontrakter, hyre, HR, børneattester
  • 1+ Rib service
    • Ansvarlige er udpeget, men forældre der kan hjælpe med dette, er altid en mangelvare 🙂
    • servicekalender, vinterkonservering, køre trailers og både til servicecheck
  • ✔ Hjemmeside
  • 1+ Nye Optimistsejlere
    • Koordinator er udpeget, men gerne flere forældre, som kan hjælpe med praktiske opgaver, store som små
  • 1+ Nye optimister til “kæntringsøvelse” i svømmehal
    • Denne populære aktivitet vil vi gerne forsøge igen i 2019, hvis vi kan få et par hjælpende forældre
  • 1+ Nye forældre i træning som optimister
    • Lidt erfarne forældre må gerne melde sig til at bruge en time mens ungerne træner, til at vise hvorfor vi har et sværd i jollen, hvordan sejlet skal sættes fast, etc. Det er rigtigt godt for ungerne at opleve at deres forældre også forstår hvad de lærer :).
  • 1+ Tips & Tricks for optimister
    • Nogen må gerne melde sig til at samle godt tips og tricks til både nye og erfarne sejlere, så de kan finde de rigtige bøger, se den rigtige film, eller finde den perfekte trimning til vejret.
  • ✔ Rib reserver
    • Til hjælp på søen når der er behov for en ekstra Rib eller mandskab. Kontakt en af reserverne (Casper, Sørensen, René Winther, m.fl.) når trænere har brug for hjælp, ekstra Rib til et stævne, eller flere når vejret er skidt eller trænerne er syge.

For A sejlere fortsætter vi med at gøre som vi plejer, og har haft success med de sidste flere år. Martin træner alle A sejlerne tirsdage og torsdage på klubaftener, mens onsdage kan arrangeres med ekstra træning (dvs. forældrebetaling) bakket op af Frederik. Klubbens faciliteter er også til rådighed alle dage hvor forældre selv er meget velkomne til at arrangere yderligere eller spontan træning. På denne måde får klubben balanceret budgetter, ressourcer, ribs og ambitioner for de mest ambitiøse sejlere.