Tilbage til Nye sejlere

Sejlerudstyr

Man kan klare sig rigtigt langt med regntøj, gummistøvler og redningsvest. Men – det danske vej fordrer, at man er klædt ordentligt på. Det er surt at sidde på vandet og være våd og kold, og det er ikke nødvendigt længere. Er man klædt ordentligt på, er vejret næsten ligegyldigt, mens en kold sejler ikke har det sjovt.

Det er ikke nødvendigt at møde op på første dag med nyt sejlertøj. Meningen med denne side er kort at beskrive, hvad der er godt sejlerudstyr, således at du bliver i stand til enten at låne dig frem eller købe brugt udstyr, indtil du ved, om det at sejle er noget for dig. Der findes masser af godt brugt grej fra sejlere der er vokset ud af dragten, er blevet kede af at sejle, eller bare flotter sig med bedre.

Tjek  Forum for køb/salg eller sæt selv en låneanmodning på. 
Tjek OCD køb og salg, hvor der er masser af brugt udstyr.
Tjek sejlklubbernes hjemmesider for køb/slag. Der er meget godt til salg.
Og har man endelig lyst til at købe sejlerudstyr, så har Aarhus SeaShop næsten altid tilbud på et godt starter sæt.

Starter sæt med våddragt

Et godt sæt for begynderen består af 5 dele: våddragt, tørtop, redningsvest, neoprensko og handsker. Heraf er redningsvest og dragten det væsentligste. Våddragten er rigtig fin fra maj til oktober, men bliver for kold at sejle i om vinteren.

 

     
   

Tørdragten

Tørdragten holder dig varm sommer og vinter. Dragten har mancetter ved hals og ærme, som hindrer vand i at trænge ind, og man kan have så meget tøj på indenunder, som årstiden kræver. Skal man sejle om vinteren med tørdragt skal man mindst have heldækkende neoprenhandsker, en rigtig varm strikkehue og noget lunt om halsen.  Til tørdragten hører en “bamsedragt”, som er en heldragt af dejlig varm klæde. Den kan man jo hygge sig i efter sejladsen.
Tørdragt får du helt sikkert ikke brug for, så længe du sejler på Team Super-C.